КЕВР-ите размахаха ценовата брадва

Доверието в Бойко и народните изедници съвсем ще се изпари, бедните българи едва ли ще ги изтърпят до зимата

Електрическата и топлинната енергия отново поскъпват. Новината е като студен душ за бедните българи, които не могат да си плащат и без това прекалено високите сметки за ток.

От КЕВР обявиха, че са приели решение за цената на електрическата и топлинната енергия за новия ценови период, който започва от 1 юли 2018 и завършва на 30 юни 2019-та, информира Нова телевизия.

Решенията на комисията ще бъдат публикувани днес.

Средното повишение на електрическата енергия за потребителите на регулиран пазар за новия ценови период, ще бъде 2,03 %. За всяко едно от трите дружества изменението е следното:

* За ЧЕЗ повишение с 1,75 %.

* За ЕВН повишение с 1,82 %.

* За Енерго-Про повишение с 2,88 %.

КЕВР успя да намали поисканите от Булгарз 18,5 % на 10,85 %, и като се има предвид, че газът формира 60-70 % от цената на топлинната енергия, комисията определи следните цени:

Средното повишение на цената на топлинната енергия е 7,33 %.

* За Топлофикация-София повишението е 7,46 %.

* За ЕВН България Топлофикация – Пловдив повишението е 0,94 %.

* За Веолия Енерджи Варна повишението е 4,89 %.

Заради скъпотията доверието в Бойко, министрите му и народните изедници съвсем ще се изпари. Бедните българи, които и сега не могат да си плащат високите сметки за ток, едва ли ще ги изтърпят до зимата, за да излязат на улицата и да пометат онези, които стоят зад Гинка и обричат народа на геноцид.