Нова победа на Григор Димитров в Маями

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изигра един от най-силните мачове в кариерата си и сломи световния номер две Карлос Алкарас с 6:2 6:4 за 94 минути в 1/4-финален двубой от турнира в Маями, САЩ от сериите „Мастърс – 1000” на ATP. Това бе втора победа на българина срещу испанския му съперник от общо пет мача. Също така успехът се оказа юбилейният номер 40 срещу съперници от топ 10 на световната ранглиста, както и първа срещу играч от топ 5 след триумфа срещу легендата Роджър Федерер на US Open през 2019 г.

32-годишният хасковлия демонстрира страхотна форма в първия сет и унищожи 11 години по-младия си съперник в първия сет. Вторият сет също започна безупречно за Димитров, който в един момент се видя с преднина от 4:1 и бе на крачка от бързо затваряне на мача, но Алкарас успя да изравни. Григор спечели изключително напрегнатия девети гейм, след което направи същото и в десетия, за да стигне до напълно заслужена победа.

Успехът бе четвърти от началото на турнира за Димитров. Досега той изигра два близо тричасови мачове при победите си над Алехандро Табило и Хуберт Хуркач, докато с Яник Ханфман се справи за само 46 минути.

Следващия съперник на Григор Димитров в турнира ще бъде Александър Зверев – пети в ранглистата, докато Димитров е на дванадесето място.