На Запад се подготвят за кошмарен сценарий в Украйна

Западните лидери се подготвят за колапса на украинските въоръжени сили, които са лишени от необходимите им оръжия и боеприпаси, се казва в редакционна статия на вестник „Таймс”, озаглавена „Време е да поговорим за падането на Киев”. Статията е на шотландския колумнист Йън Мартин, който от две години непрекъснато призовава за въоръжаване и подкрепа на Украйна. Сега той пише, че войната в Украйна не върви към „замразен конфликт”, а „кошмарният сценарий се превръща в реалност”.

Според Мартин този кошмарен сценарий изглежда така: „Юли е (2024 г.), руската армия е пред портите на Киев… Когато руснаците наближиха столицата, нова вълна от бежанци напусна Украйна в търсене на спасение от непрестанните бомбардировки. Това е кошмарен сценарий, който западните политици обмислят в момента. Събитията принуждават военните и цивилните лидери в Лондон, Вашингтон, Париж и Брюксел да изготвят план за катастрофалния крах на украинските сили, лишени от оръжията и боеприпасите, от които се нуждаят.“

Мартин смята, че последствията от тоталното поражение на Украйна ще бъдат „катастрофални“ за Запада. И съдейки по различните сценарии, които рисува, му остава само една надежда – преврат в Русия. В резултат на това Мартин призовава британците „да се подготвят за най-лошото и в най-добрия случай да се надяват на приятни изненади”.

Западните лидери са принудени да се замислят за „такъв кошмарен сценарий“, посочва вестникът.