Нов удар срещу свободата на словото, тормозят и колегите от Канал 0

След наказателната акция, спретната по фалшив сигнал срещу „Биволъ“, държавата подпука и RN MEDIAGROUP. На мушката са и други колеги от кабелни телевизии

Бургаската телевизия Канал 0 спря излъчване след наказателна акция в офиса на RN MEDIAGROUP. Той бе щурмуван от униформени служители.

Колегите от екипа на Канал 0 бяха в шок. Служители на жандармерията имали разрешение да изнасят техника.

Това е поредния удар срещу свободата на словото. След странната акция на цацаратурата срещу колегите от „Биволъ“, спретната по фалшив сигнал, на мушката са и RN MEDIAGRUOP.

Подобни акции в момента се провеждат и срещу други кабелни оператори в страната.

Според собственикът на кабелната телевизия RN, Канал 0, вестник „Компас“ и Радио „Мая“ Георги Стоянов с акцията в офиса на RN MEDIAGROUP се цели унищожаване на малките кабелни оператори, за да може корпорации да лапнат бизнеса им.

Подобни акции обаче се провеждат като наказание срещу всички медии, дръзнали да осветляват властта. Тиранията срещу колегите ще продължава, докато не бъде погребано напълно свободното слово и няма кой да разкрива далаверите на башибозуците, които ни управляват.

„Поради продължаващи действия на контролните органи в офиса ни, временно нямате достъп до услугите на RN MEDIAGROUP. По-късно услугите ще бъдат възстановени“, съобщиха от медийната група.

Говорителят на Апелативна прокуратура – Бургас Йовита Григорова каза, че през мобилно приложение на две дружества на кабелната телевизия са били излъчвани множество чужди обекти на авторски сродни права, телевизионни програми без необходимото съгласие на правопритежателя.

Имаме спор с тези телевизии за начина, по който се определят цените и за програмите, които се излъчват, каза пред bTV Георги Стоянов.