Примата Лили Иванова откри 60-ия юбилеен сезон на Слънчев бряг с грандиозен спектакъл

Лили Иванова излезе на сцената на  Bedroom beach club, за да даде старт на 60-ия юбилеен сезон на курорта. Интересът към събитието бе очаквано огромен, а представянето на Лили – феноменално. На събитието присъстваха всички професионално ангажирани с развитието на комплекса, ресорни институции, представители на национални и местни бизнес организации. Примата отново грабна сърцата на гостите с най-големите си хитове: „За тебе бях“; „Щурче“; „Главна роля“.

„Щастливи сме, че редом до нас за откриването на 60-ия туристически сезон, прие да участва Лили Иванова“, заяви Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД.

Партньор на „Слънчев бряг“ АД в реализацията на кампанията „Слънчев бряг посреща 60 години“ бе БГ РАДИО. Генералният директор на радиото- Николай Янчовичин, зави, че „в рамките на активния туристически сезон, през месец юни, БГ РАДИО ще създава специално съдържание за всички свои слушатели от Слънчев бряг“.

Историята на най-големият курорт у нас започва още през 1959 г. с отварянето на първите новопостроени обекти в комплекса ресторант „Нептун“ и хотел „Калина“, както и с регистрацията на първия турист от Чехословакия Франтишек Силвестър. 60 години по-късно на територията на Слънчев бряг вече са разположени над 200 хотели, заведения и други търговски обекти, които всяка година посрещат милиони туристи.

Освен с туристическата инфраструктура, природните дадености и многото слънчеви дни, най-големият курорт у нас е и носител на богата културна история, част от която е и провеждане на международния фестивал за поп музика „Златен Орфей“ (1965-1999), който все още е символ на голяма сцена, направила известни редица родни изпълнители и довела в България много световни имена.