Общината губи войната с вандалите, щетите са за стотици хиляди левове

Актовете за стигат до 5000 лв., но първо някой трябва да бъде заловен

Тийнейджъри рушат детски площадки и част от инфраструктурата в Бургас. От общината коментират, че когато в края на годината се изчислят щетите, се оказва, че възстановяването на разрушеното струва стотици хиляди левове. Въпреки че в града има монтирани над 700 камери, това не притеснява вандалите.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR шефът на общинско предприятие „Транспорт“ Андрей Рунчев, който отговаря за системата за видеонаблюдение, каза, че вандалите се издирват и поясни, че те са ученици.

За последните 2 месеца вандалите са разрушили детска площадка във „Възраждане“. Общината стартира рубрика „Вандали в действие“, като предупреди, че Бургас вече има стотици камери и всеки с лоши намерения трябвало да го знае.

Екип на Bulgaria ON AIR се срещна с Ангел, който живее до разрушената детска площадка. Той става свидетел как юноши демонтират парковата мебел и правят своеобразна арт инсталация, само за да се снимат.

Шефът на общинско предприятие „Транспорт“, който отговаря за системата за видеонаблюдение, сам недоумява как е преместена парковата мебел. Само едното от столчетата, които са разместени, тежи около 90 килограма.

Междублоковото пространство е превърнато в детска площадка с европари. Тя е открита през това лято. От общината припомнят, че актовете за унищожаване на общинска собственост са до 5000 лева. Само преди месец тийнейджъри разрушиха друга детска площадка, този път в „Меден рудник“.