#ОСТАВКА за министър Нено Димов за лъжи и непукизъм

Вчера министър Нено Димов обяснил в парламентарен контрол, че в Бургас НЯМАЛО ПРЕВИШЕНИЕ НА УСТАНОВЕНИТЕ НОРМИ ЗА КАЧЕСТВОТО НА АТМОСФЕРНИЯ ВЪЗДУХ ЗА 2017 г. ?!

Доживяхме … Бургас най-здравословният град в България и на света ?! Хахахах …

Изключение правели показателите за фини прахови частици, но това се дължало на използването на твърдо гориво за битовото отопление, съчетано с неблагоприятни метеорологични условия ?!

Много е нагъл или много захранен с обич към братската рафинерия и „Кроношпан“, този пишман министър …

В Бургас има редовно наднормено замърсяване с ФПЧ10 и причините не са битовото отопление, както се мъчат да ни сапунисат, а комините на „Кроношпан“ и Лукойл … Ето защо на подобна информация произхождаща от един патрЕотичен министър ние гледаме като на заблуда, като на лъжа …

Този министър твърдеше, че в България, единственият конкретен замърсител на въздуха са фините прахови частици.

Причините са битовото отопление , автомобилният транспорт, индустрията и енергетиката, каза Димов.

В Бургас замърсяването има ясен източник, който е видим от показанията на общинския сайт, но се дрънкат глупости …

Преди повече от осем месеца министър Димов (МОСВ) обеща на среща в Бургас, че ако едни коминчета на една офшорка произвеждаща ПДЧ продължат да замърсяват въздуха на Бургас ще я затвори и какво … Лъжи или забравяне …

Ами, НИЩО ! Измислиха старата дъвка за битовото отопление и катализаторите на колите  … Измислиха как да изнудват бедния на 80% народец от дебили гласуващи за тях (за Бургас са 84%-б.а.).

Знаем че политиците обичат да обещават, но и забравят да изпълнят или натъпканите джобове с обич им пречи да мислят …

При някои политици виждането е затруднено – болест, стареене, инцидент или книжни пречки от най-големите купюри, а при някои от възложен политически инат …

Какъв е случаят в Бургас, където през ден виждаме смог и усещаме специфична миризма, която дразни обонянието, а чиновници, кмет, министър си говорят нещо, което е различно и граничи с откровени лъжи, предизвикани от интереси или от нещо което пък граничи с корупция.

 

Колко ли печки с твърдо гориво са били запалени през лятото на 2017 г. в Бургас в периода 24 юли – 20 август 2017 г.  та да повишат редовно фините прахови частици, министър Димов ?

Явно политическата слепота е яка болест и е заразна не само в Бургас.

А през 2018 реакцията на непукизъм, профанщина и политическо прикриване на източниците за замърсяване на въздуха в Бургас и не само тук ще са същите, защото не управляват подобни профани …

И тази сутрин трябва да приемем, че редовното замърсяване с фини прахови частици е в реда на нещата и да блеем възторжено : ГЕРБ, ти си надежда ?!

Уф, май замириса на говновоз …

Свободен автор – Философът