Пеевски намалил апетита за пари, за да не го споходи съдбата на цар Петър

Оказа се, че е малко по-умен от други нему подобни „рожби“ на посттоталитарния ни псевдокапитализъм, наричани „олигарси“, коментира Емил Василев

Пеевски намалил апетита за пари, за да не го споходи съдбата на великотърновския цар Петър Христов. Това намекна адвокат Емил Василев.

Според него Пеевски е по-умен от другите олигарси.

„Закачките между Бацката и президента са неуместни. Факт е, че неуспелият шеф на ДАНС е най-толерираният от политическите управления след 2001 г. квазибизнесмен у нас. За появата на феномена „Пеевски“ са допринесли царят, украинският евреин и Бацката“, коментира във Фейсбук бившият депутат.

„Делян обаче се оказа малко по-умен от други нему поподобни „рожби“ на посттоталитарния ни псевдокапитализъм, наричани „олигарси“, и напоследък се поотдалечи от центъра на вниманието и като че ли понамали апетитите си за още власт и пари. Така има шанс да не го споходи съдбата на самозабравили мъртъвци, като се почне от Илия Павлов, мине се през всевъзможни ВИС-аджии и СИК-аджии и се стигне до наскоро разстреляния цар на Велико Търново Петър Христов“, обясни Василев.

„Защо никое от убийствата на споменатите горе мъртъвци не е разкрито ли? Много просто – „чистачите“ са на държавна служба и тя не в България“, добавя той.