ПЛАЖ С МУЗЕЙЧЕ. ИЛИ МИНИСТЪР БЕЗ МОЗЪЧЕ.

Елена Гунчева

След като с дружни усилия управляващите успяха да прогонят туристите по Черноморието, змеят на родния туризъм – Никито Ангелкова, беше сполетяна от шок-идея. Щели сме да привличаме туристите с….безплатни музеи. Значи хората са отишли за плаж, море, дискотеки, а тя зорлем ще ги кара да обикалят лятото по музеите….българските!

Аз се гордея, че съм българка, ама с изключение на четири-пет музея и то предимно в София и в етнографските центрове, не сме толкова уникални. Нямаме нито Лувър, нито Ермитаж, нито Цвингер. А да откъснеш човекът от плажа и бирата и да го натириш да гледа български вампир в музея, е меко казано, непечеливша идея.

А нещата са съвсем простички и елементарни. Спрете бетонирането, разрушете излишното и оставете красотата на природата. Създайте курорти за младите, където да има шум, забавления и веселие и курорти за семействата с тишина, уют и забавления за деца и възрастни. Вместо да давате по 500 лева на диви селяни, защото сте скрънджи и не искате да плащате повече за обучен персонал, организирайте се и си обучете персонал, който да е добре платен. Ще си върнете парите само след един сезон! ПОЧИСТЕТЕ. Мръсотията дразни дори българите, които сме свикнали. Не се опитвайте с номера „ден година храни“, хората се лъжат по веднъж.

И докато не го разберете, малоумните идеи ще продължават. Заедно с намаляването на туристите. Дори българите вече не искат да почиват по Черноморието! Не ви ли е срам! Вървете вие в музеите и вижте какви българи е имало в управлението преди десетилетия и векове. И се засрамете!

Елена Гунчева

Фейсбук