Поетичен круиз в Бургаския залив

И тази година остров Света Анастасия и Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ ще бъдат вдъхновяващи локации за интересни инициатива.

На 28 май 2024 г., вторник, ще се проведе поетичен круиз в Бургаския залив. Той е част от програмата на Международен литературен фестивал „Свято слово“  и в него ще се включат пристигналите за участие писатели и представители на бургаската писателска общност.

Поетичното пътуване предвижда отплаване в 10ч. от Магазия 1 и акостиране в 10:30 ч. на „Ченгене скеле“. Там всички посетители ще имат възможност да разгледат туристическия обект.

В 12:30 часа корабът ще отплава за остров Света Анастасия. Там в 12:30 с разказ за острова ще ви посрещне „губернаторът“ му Павлин Димитров. Дошлите с кораба ще имат възможност да присъстват на „Часът на поета” на откритата сцена на о. Св. Анастасия – един от акцентите на Международния литературен фестивал „Свято слово” с участието на гостите и бургаските писатели.

Компетентно жури ще оценява най-атрактивно поднесените авторски творби. Отличените ще получат награди. Всички желаещи да напишат в „Тефтерчето на твореца” стихотворение или кратък разказ, вдъхновени от острова, ще се състезават в конкурса за творба на месеца и годишните награди на управителя на острова.

Отплаването към Бургас ще се осъществи в 16”00 часа от остров Света Анастасия. Цената на билета за целодневното пътуване е 24 лв.