Посланик Мустафа заговори за корупцията, Бойко май вече няма да я прегръща

Три седмици след яката прегръдка на Бойко Борисов с американската посланичка Херо Мустафа, тя разкри, че корупцията пречи на икономическия растеж

Корупцията не е изолиран проблем. Тя пречи на икономическия растеж, както и на правителствата да развиват своите страни. Това каза американският посланик Херо Мустафа в София.

Според нея корупцията дава възможност за радикализация и екстремизъм и за това са нужни нови начини за борба. Откривайки международен форум за сигурността на Балканите, Херо Мустафа заяви, че без интеграция на всички страни от региона, Европа е по-слаба. Важна част от партньорството ни е това в сферата на сигурността, посочи дипломатът.

Темата за корупцията е много чувствителна и ако посланик Мустафа продължава да дразни с приказките си ГЕРБавите си аверим, рискува да загуби обичта на премиера. Три седмици след яката прегръдка на Бойко Борисов с американската посланичка тя сякаш забрави къде се намира, а той вероятно горчиво съжалява и вече няма да я гушка като кукла, купена от сексшопа. Съжалява, колкото и Кобрата след целувката с Джени Суши.

Може в цял свят корупцията да спъва икономическия растеж, но в България го засилва. Тук държавата, пардон мафията, уж контролира всичко, но корумпираните се радват на голям прираст, а тези, които ги корумпират, се пръскат от завист. Това не пречи управляващите всяка година да се хвалят с ръст на БВП въпреки корупцията.