Постоянният представител на САЩ в ООН: САЩ няма да изтегля армията си от Сирия

Преди половин месец американският президент Доналд Тръмп обяви, че САЩ ще се изтеглят много скоро от Сирия, тъй като съвсем скоро терористите от ДАЕШ („Ислямска държава“) щели да бъдат напълно разгромени, предадоха американските медии. Тръмп  съобщи новината по време на митинг в щата Охайо.

„Скоро ще превземем 100 процента от халифата, както го наричат, и ще се изтеглим оттам наистина скоро. Ще се върнем в нашата страна, където искаме да бъдем“, уверил американският президент, но …

Постоянният представител на САЩ при ООН Ники Хейли заяви в неделя, че страната няма да изтегля армията си от Сирия, докато не бъдат изпълнени задачите.

За евентуална връзка на Тръмп с Хейли намеква журналистът Майкъл Уулф, който написа книгата „Огън и ярост“ посветена на аферите на Белия дом .

В интервю за  американския ТВ канал Fox News, Хейли посочи трите основни цели на САЩ: гарантиране, че повече няма да бъдат използвани химически оръжия, по начин, който заплашва интересите на САЩ, победата над ИДИЛ и осигуряването на удобни позиции за наблюдаване на това, което прави Иран.

„Наша цел е „да върнем американските войници у дома, но няма да се изтеглим, докато не сме сигурни, че сме изпълнили тези неща“, заяви Хейли.

Свободен автор – Философът