Приморско води в надпреварата „Община на 2017 за морски туризъм“

Старира съревнованието за годишните награди в туризма, организирани от министерството на туризма. Претендентите се борят в три категории: „Община на 2017 за морски туризъм“, „Туристическа атракция/ обект“ и  „Туристическо събитие“.

„Община на 2017 за морски туризъм“, според гласувалите до момента, е Община Приморско. Тя води убедително с 39,35% от всички гласове. Следват я Община Поморие с 23,84% одобрение, Царево – 27,8% и Каварна с 9,14%.

Община Приморско е и в челната тройка за туристическа атракция или обект с уникалното тракийско светилище Бегликташ. Преди нея в класацията на туристическото ведомство са община Белоградчик с Белоградчишката крепост и община Хасково с музейния център в с. Александрово „Тракийско изкуство в Източни Родопи“. На 4-то място след Приморско се нарежда община Бургас с туристическия комплекс „Аква калиде“. Останалите черноморски общини са извън играта.

Светлинно-звуковият спектакъл „Молитва за Стара Загора“ засега води убедително в класацията за туристическо събитие.

Феновете на Община Приморско и забележителностите на този земен рай, съчетаващ планина, море и причудливи скали в едно, могат да подкрепят своя фаворит като последват следните линове:

За реален глас ще се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес ще се регистрират като недействителни. Гласуването продължава до 10 декември.

Победителите ще участват в тържествена церемония на 12 декември 2017 г. в София, където ще им бъдат връчени наградите.