Простреляният шеф на НАП е с опасност за живота

С опасност за живота е 43-годишният Иво Стаменов, който беше прострелян в района на ул. „Дунав“.  Мъжът беше приет във ВМА тази сутрин с огнестрелна рана. Пациентът е в тежко критично състояние и с реална опасност за живота.  Има поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта.  Шефът на отдел в НАП все още е в хеморагичен шок, въпреки прелетите 16 сака кръв и още толкова плазма, допълват от пресцентъра на ВМА.

Припомняме, че простреляният Стаменов е бивш полицейски служител и настоящ шеф на отдел в НАП. Той е отивал на робата с личния си автомобил, когато е бил нападнат. Сигналът за стрелбата бе подаден в полицията около 8:40 часа сутринта. Според главния прокурор Сотир Цацаров Стаменов е управлявал автомобила с бавна скорост по тясна улица и явно мястото не е избрано случайно.

По първоначална информация неизвестен мъж е открил огън по 43-годишния, който е бил в сив джип БМВ Х3. Нападателят е стрелял със снайпер. Простреляният Иво Стаменов е откаран във Военномедицинска академия. Стрелецът е успял да избяга.