Протестиращи: Срамуваме се и от Валери, и от Бойко

Кой ще защити децата ни при положение, че един вицепремиер потвърждава обидите срещу нас, питат майките, а Бареков определи действията на Каракачанов като самоубийство

Ако наистина детето ми беше „уж болно“, щях са съм една „креслива“, но щастлива майка. Само че синът ми не е „уж болен“, а ако г-н Борисов, смята че човек като вицепремиерът Валери Симеонов му крепи коалицията и трябва да му е в правителството, тежко и горко ни. Това каза пред камерата на бТВ Емилия Петрова от Добрич. Тя е една от протестиращите майки на деца с увреждания, които настояват за оставката на Симеонов.

„Кой ще защити децата ни и нашите права в случая при положение, че един вицепремиер излиза и потвърждава обидите срещу родителите и децата ни, просто е срам, много е срамно, срамуваме се от тези управляващи, най-голямата отговорност я носи Бойко Борисов”, заяви Блага Атанасова, която също е майка на дете с увреждане.

Втори ден родители на деца с увреждания протестират с искане за оставка на Симеонов. Недоволството е породено от коментар на вицепремиера, че майките на деца с увреждания са „кресливи жени“ с „уж болни деца“.

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов каза след Коалиционният, че кабинетът си върши работата, а оставката на Валери Симеонов означава да падне правителството.

С коментар излезе и президентът Румен Радев, който обяви, че „безконтролната власт ражда цинизъм“.

„С цинизъм не може да има ефективно управление, не можем да мислим за проблемите на хората. Днес имаме проблем с опростачването на политическия живот”, добави той.

„Това, което виждам в момента е, че цялата енергия ще се фокусира върху личността на г-н Валери Симеонов”, каза държавният глава. И допълни, че така проблемът няма да се реши.

„Очаквано Каракачанов се опакова с ортака си Валери Симеонов срещу майките и децата с увреждания. Симеонов лъже, Каракачанов маже“, коментира пък евродепутатът Николай Бареков във Фейсбук.

„Т.н. патриоти се самоубиха и евроизборите и ескалиращите протести ще го докажат. Тезата на Каракачанов, че ако Симеонов подаде оставка и правителството ще падне е невярна, лъжлива и манипулативна. Вицепремиерът трябваше да подаде оставка и да се върне в парламента да крепи правителството. Сега доказаха с Каракачанов, че са във властта само заради постовете на вицета и заради облагите от нея“, заяви евродепутатът.

Иначе щяха да си стоят като другите в парламента на една заплата, добави той.

„Жалко, че Борисов падна до това ниво да зависи от лумпените, които сам създаде. Сега ще трябва да плаща моралната цена с тях, защото той поиска и те се опаковаха с него в името на осребряването на властта и и за сметка на майките, децата и техните потребности. Цинично. Жалко. Обидно“, коментира Бареков.