Пуснаха обвинените за унищожените дюни

 Бизнесменът Иван Нончев плати гаранция от 10 000 лева, а багеристът Манол Пазвантов – 2 000

Тримата задържани заради унищожените дюни в Къмпинг „Смокиня“ излязоха от ареста. Двама от тях се сдобиха с обвинение, но са пуснати на свобода под парична гаранция.

Обвинения повдигнаха на багериста, унищожил природното образувание, както и на поръчителя му. За изораването на пясъците той дал 1000 лева.

Бизнесменът Иван Нончев от Бургас плати гаранция от 10 000 лева, а 24-годишният багерист Манол Пазвантов – 2 000, съобщава Нова телевизия.

В багера се возил и другият задържан – 18-годишен ученик. Двамата багеристи са арестувани късно снощи. Чрез тях полицаите стигнали до поръчителя.

44-годишият Иван е собственик на терена, където са се намирали дюните. Шофьорът на багера, който е бил нает от него, пък е жител на Созопол. Свидетел по делото е 18-годишният ученик.

Самият Нончев отрича да има нещо общо с разораването на дюната.

„Цялата случка се е разиграла в следобедните часове в петък. Не успяхме да открием други свидетели”, каза директорът на ОД МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов

Стопаните на заведения в къмпинг „Смокиня“ разказват, че още през лятото мъжът, който разположил луксозната каравана на мястото, заявявал, че дюните му пречат.

Поръчителят и водачът на багера са обвинени в унищожаване на природна забележителност и наказанието може да бъде до 3 години затвори и глоба от 2000 до 10 000 лева.