Развалят „марсианския“ пейзаж в Бургас и региона

Наливат 100 милиона лева в пътищата, но и това едва ли ще спаси ГЕРБерастите от провал на изборите догодина

Инвестираме 100 млн. лв. в пътища в Бургас и региона. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Строителството на разширението на пътя Поморие – Ахелой и обходът на Ахелой върви в ускорени срокове преди натоварения трафик към морето. Четирилентовият път ще бъде готов до 18 юни, каза Нанков, цитиран от БГНЕС.

Той инспектира днес големите инфраструктурни обекти, изпълнявани по Черноморието.

„Нашата цел е до следващия туристически сезон да сме приключи целия скоростен път на север от Бургас с обхода на Поморие, остава само да изградим северната дъга, за която отново ще осигурим финансиране от държавния бюджет. Близо 100 млн.лв. са осигурени от държавата през последните две години и половина за ремонт и строителство на нови пътища, както и за повишаване на пътната безопасност в Бургас и региона”, каза министър Николай Нанков.

Той посети и стартиралата рехабилитация в началото на магистрала „Тракия”, на входа на Бургас, чийто участък не е ремонтиран през последните 20 години. Рехабилитацията тук ще завърши до 40 дни, допълни регионалният министър. Той подчерта, че са предвидени средства за пътната инфраструктура в района на Малко Търново, Царево, Камено, Дюлински проход за връзката между Варна и Бургас.

Отделените 100 млн. лева едва ли ще спасят ГЕРБ от провал в изброените общини на изборите догодина. Народът иска не асфалт, а стабилни доходи и тъй като политиците и големците, които се борят за обществените поръчки, се чудят само как да „усвояват“, пардон да си пълнят джобовете, расте и недоверието към управляващата каста.

Дори и да успеят със стоте милиончета да развалят „марсианския“ пейзаж, запълвайки дупките в Бургас и региона, едва ли ГЕРБерастите ще могат да си върнат народната любов.