Разстреляният бизнесмен въртял далавери с мутри и сводници?

Името му се споменава във връзка с няколко много неприятни инцидента, свързани с изчезнали хора, разкри журналистът от „Биволъ“ Димитър Стоянов

Разстреляният бизнесмен Петър Христов въртял далавери с мутри и сводници. Това разкри разследващият журналист от „Биволъ“ Димитър Стоянов.

„Той се е занимавал с благотворителност. Помогнал е на много хора, но също така е човек, който е гравитирал около силовите групировки. Сочен е за представител на СИК. В Сливен се говори, че е имал общ бизнес с редица местни бизнесмени с меко казано съмнителна репутация. Името му се споменава във връзка с няколко много неприятни инцидента, свързани с изчезнали хора, спряга се за сводничество и т.н.“, каза в еМисия България на biТelevision Стоянов.

Не вярвам, че на прага на европредседателството някой ще реши да си разчиства сметки с бизнесмен, който е толкова близък до управляващата партия, добави той.

Разследващият журналист коментира и дали е вероятна версията, че причина за разстрела е, че Христов е съдействал за разкриването на „Наглите“.

„Честно казано, аз съм леко скептичен по отношение на тази версия поради ред причини. Това са престъпления, които бяха разкрити и хората са осъдени много отдавна. В последните няколко часа аз чух като слух, че Христов е дал показания и по друг случай, който беше на дневен ред в българското общество- случаят на „Килърите“. Но това е на ниво информация“, заяви Димитър Стоянов.

„Това са случаи, които бяха разследвани преди 4-5-6 години. За да се случи едно престъпление, би трябвало да има някакви актуални мотиви. За мен отмъщението не може да бъде мотив точно сега. Мисля, че би било несериозно да се фокусираме върху отмъщението“, каза още Стоянов.