Сигнал до прокуратурата срещу братовчеда на Бойко Борисов, Радослав Иванов!

#БанкяГейт

БОЕЦ внесе сигнал до прокуратурата срещу Радослав Иванов – братовчед на премиера Бойко Борисов! Изборите минаха, битката срещу мафията продължава!

„От справки в търговският регистър става ясно, че Радослав Иванов е съдружник с Иван Саздов във фирма „Бетон 2“ ООД. Саздов представлява офшорната фирма „Palms Enterprises“ (Overseas) LTD. Тя изпраща по сметка на „EMA BGS SL“, 1,7 млн. евро. Фирмата е представлявана от Борислава Йовчева, а по-късно от нейния баща. Адресът на фирмата е същият като на т. нар. къща в Барселона – ул. „Францеск Рибалта“ 8. Това води до основателни съмнения, че Радослав Иванов е подставено лице на Бойко Борисов и реално той е собственик на тази къща, както и активите и формите, които Радослав Иванов ръководи, представлява, или има участие.  БОЕЦ уведомяваме прокуратурата, че преди повече от половин година сме внесли сигнал до КПКОНПИ във връзка с аферата „Къщата на Борисов в Барселона” и до днес нямаме отговор и информация за действията и резултатите от тях на КПКОНПИ. При поискане можем да предоставим сигнала и допълнителна информация по казуса…“

Скандалите #АпартаментГейт, #УбийциГейт и #КъщиЗаТъщиГейт показаха нивото на мафиотизация и кочинизация на държавата и властта. Имитацията на действия на прокуратурата и репресиите спрямо БОЕЦ са доказателство, че разкритията на медиите и нашите сигнали и действия са заплаха за управляващата ни мафия!

През последните два месеца БОЕЦ внесохме серия от 23 сигнала до различни институции – прокуратура, ДАНС, КПКОНПИ, ИВСС, Парламент, ДНСК. Сигналите ни са по разследвания на Биволъ, Фрогнюз, АКФ, Свободна Европа, 19 минути и по документи получени от БОЕЦ.

Във фокуса на тези сигнали са –
Бойко Борисов (два сигнала) за това, че е знаел за дефектите на пътя край Своге ПОЛОВИН ГОДИНА преди катастрофата и не си мръднал пръста, за да спести на ТРЕЙС няколко милиона за ремонти и заради бездействието му загинаха 20 българи. Вторият сигнал е заради недекларираната къща в Банкя, пране на пари и симулативна сделка с братовчед му Радослав Иванов по времето, когато Борисов е кмет на София, с която сделка ощетява Общината с данъци и такси!
Цветан Цветанов – 4 сигнала – За симулативната сделка с апартамента, пране на пари, данъчни и финансови измами и др. Други от синалите ни срещу него са за предоставените от БОЕЦ и публикувани от Биволъ документи за ревизията на Цветанов от КОНПИ, която показва незаконни доходи в размер на стотици хиляди лева, но резултатите са манипулирани и Комисията прекратява проверката.
Делян Пеевски – за деклариране на неистински данни пред държавен орган, за това, че живее в България.
Сотир Цацаров – за симулативни сделки разкрити от биволите, данъчни и финасови измами, манипулиране на имотен регистър, злоупотреба с власт, корупция и тн.
Иван Гешев – заради разкритията на Фрогнюз за бизнес връзки на жена му с ортака на главният свидетел на прокуратурата по делото „Иванчева-Петрова“ , Ваклин.
Пламен Георгиев – заради недекларираната тераса, тризонета, симулативни сделки, корупция, конфликт на интереси, злоупотреба с власт и тн.
Антон Славчев – за ощетяване на Община София в особенно големи размери, симулативни сделки, данъчни измами, и тн.
Румент Порожанов – за симулативни сделки, престъпления срещу финасовите интереси на ЕС, ОПГ за източване на европесйките фондове и тн.
Мустафа Карадайъ – за петте къщи за гости, по които са усвоени над един милион лева от негови близки.
Красимир Каракачанов – #ПеттерасиГейт, за симулативни сделки и недекларирани имоти.
Сигнали внесохме по сходни казуси и срещу Георги Ушев, Атидже Вели и др.

Освен това сезирахме ЦИК за незаконната кандидатура на Пеевски и стигнахме до дело във ВАС! Организирахме акции и протести! Посетихме няколко посолства и уведомихме всички международни и европейски институции и медии за казуса „Пеевски“!

Прилагаме пълен текст на сигнала касаещ братовчеда на Борисов – Радослав Иванов:

ДО : ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

 СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

относно

съмнения за извършени престъпления – корупция, незаконно забогатяване, укриване на данъци,  данъчни и финансови престъпления, пране на пари, ОПГ за пране на пари, престъпления срещу данъчната система, както и други  престъпления  от общ характер извършени от Радослав Венциславов Иванов – роднина (братовчед) на премиера Бойко Методиев Борисов.

От справка на службата по вписвания  става ясно, че през 2007 г. Бойко Борисов е придобил парцел  (съседен на друг негов) върху който е построена недекларирана от него къща от своят братовчед Радослав Венциславов Иванов. Декларираната цена за придобиване на имота е 3496,90 лева за УПИ от 462кв.м. или грубо по 4 евро на квадратен метър, което е поне десетократно занижена цена според нивата на реалните пазарни цени към годината на сделката – 2007г. в конкретният жилищен квартал Банкя. Това е класическа симулативна сделка в нарушение на закона с цел укриване на доходи и неплащане на данъци и такси. Към момента на сключване на сделката Бойко Борисов е бил кмет на Община София. И като кмет на Община София той сключва симулативна сделка със своят братовчед Радослав Иванов за закупуване на имот ощетявайки Община София с неплащане на данъци и такси! На 25.05.2019г. Разследващият журналист и главен редактор на сайта „Биволъ” публикува в своят профил във Фейсбук и информация за други имоти придобити от Радослав Иванов.

Прилагаме справка:

На 25.05.2019г. Р Атанас Чобанов – разследващ журналист и главен редактор на сайта „Биволъ” публикува в своят профил във „Фейсбук“  информация и за други имоти придобити от Радослав Иванов и други свързани с премиера Бойко Борисов лица. Прилагаме публикуваната от него справка:

https://apgate.bivol.bg/?q=%40flag+%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8&fbclid=IwAR0sgMiP8T5a1z0oLM7rTGf1wWQDs_XIk0QctxIoXsDU7kVfjfDMOd-T0hY

На 24.05.2019г. в предавеното „Евродиков” по телевизия „Евроком” с водещ  Сашо Диков бяха показани множество документи и материали за имотни сделки извършени от Радослав Венциславов Иванов, както и за придобити от него имоти и извършени заменки ( Става въпрос за терен на най-комуникативното място в „Люлин“) с общински имоти на територията на Община София. Включително и за негово участие във фирми в съдружие с криминално проявени лица, участвали в имотни сделки и заменки с общински имоти.

Прилагаме линк към публикация съдържащ видео материал от самото предаване:

https://eurocom.bg/shows/video/evrodikof/10452?fbclid=IwAR2s5AHA4n0w3hN-I9zh409PH1HV4Ah9gGpLfw1WrRGkCH3dJ10tJq1mhKo

В свое телевизонно участие в национална телевизия, депутата Елена Йончева съобщи, че от справки по партидите на редица дружества, в които премиера Бойко Борисов е имал участие като собственик и/или управител  преди да стане кмет на Столична община и по-късно премиер, е видно, че той е прехвърлил бизнеса си именно на братовчед си Радослав Венциславов Иванов. Това са фирмите ИПОН 1, Борко 2000 и БИУМ 99, която от своя страна е собственик на ИПОН-Агенция за сигурност и отбрана. Според справки на търговския регистър, след като Борисов става кмет, а по-късно и премиер, братовчедът Радослав  Иванов сключва множество сделки за недвижими имоти в София и особено за имоти в с. Иваняне.

Прилагаме линк към публикация:

https://www.dnevnik.bg/politika/2019/05/20/3908616_ioncheva_vnese_v_prokuraturata_novi_signali_sreshtu/

От справки в търговският регистър става ясно, че Радослав Иванов е съдружник с Иван Саздов във фирма „Бетон 2“ ООД. Саздов представлява офшорната фирма „Palms Enterprises“ (Overseas) LTD. Тя изпраща по сметка на „EMA BGS SL“, 1,7 млн. евро. Фирмата е представлявана от Борислава Йовчева, а по-късно от нейния баща. Адресът на фирмата е същият като на т. нар. къща в Барселона – ул. „Францеск Рибалта“ 8. Това води до основателни съмнения, че Радослав Иванов е подставено лице на Бойко Борисов и реално той е собственик на тази къща, както и активите и формите, които Радослав Иванов ръководи, представлява, или има участие.  БОЕЦ уведомяваме прокуратурата, че преди повече от половин година сме внесли сигнал до КПКОНПИ във връзка с аферата „Къщата на Борисов в Барселона” и до днес нямаме отговор и информация за действията и резултатите от тях на КПКОНПИ. При поискване можем да предоставим сигнала и допълнителна информация по казуса.

БОЕЦ изискваме от прокуратурата да разпореди извършването на данъчна ревизия , като физическо лице на Радослав Венциславов Иванов, както и на ръководените от него фирми и фирмите в които има участие с цел да се установи произхода на средствата за придобиването на гореописаните имоти. Да се разследва симулативната сделка на Радослав Иванов с Бойко Борисов, за да се установи размера на щетите нанесени на Община София, както и размера на укритите данъци и такси. БОЕЦ сезираме прокуратурата и за съмнения за пране на пари и ОПГ за пране на пари чрез свързани лица във фирмите, в които участва Радослав Венциславов Иванов, както и че той е подставено лице на премиера Бойко Методиев Борисов, който е скрит собственик на съответните фирми и гореописаната къща в Барселона. Изискваме образуване на досъдебно производтсво срещу Радослав Венциславов Иванов и Бойко Методиев Борисов, в хода на което да се установят всички факти и обстоятелства за описаните от нас данъчни и финансови престъпления извършени от тях.

28.05.2019г.    Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Продължаваме! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА