Троянски коне попречили на БСП да спечели изборите?

Според бившата съдия Румяна Ченалова Бойко не се радва на победата на изборите заради нарастваща тревога и лошо предчувствие

На изборите за Европарламент ГЕРБ спечели процентно спрямо нищожния брой гласували. В цифри обаче губи около 200 000 гласа от обичайно гласувалите досега за партията. Това сподели във Фейсбук бившата съдия Румяна Ченалова.
„Борисов знае, че победата му е резултат от поредните интриги и използване алчността на отстранените стари играчи от ръководството на БСП, чрез които част от членовете и съмишлениците на БСП бяха демотивирани да гласуват. Нечестните битки са позор, а троянските коне – потенциални предатели“, добави тя.
„Високата активност на гражданите на ЕС преподреди силите в новия ЕП. Льо Пен изпревари Макрон във Франция с 20%, Меркел губи от Зелените с 12% в Германия, Салвини с Берлускони водят в Италия. Структурите на ЕНП в Унгария и Полша са различни от досегашните. Силите се разместиха и определят нова посока в развитието на Европа“, коментира Ченалова.
Кьовеши със сигурност е първият прокурор на ЕС, прогнозира тя.
„Разследването по закона РИКО и едни други разследвания се движат с постоянна висока скорост и прошка няма да има. За това Борисов отсъствува от пресконференцията. Брои депутатите от представените в ЕП партии с нарастваща тревога и лошо предчувствие“, обясни бившата съдийка.
Жалкото е само, че българският народ пак чака помощ отвън, добавя тя.