След потопа: А за какво се похарчиха 1 100000 лева?

Поредният проливен дъжд пак ни свари по бели гащи. Този път обаче освен имоти и пътища стихията отне и човешки животи. Виновни-пак няма да има.
Въпросът е, каква я свърши общината с парите от поредния спечелен проект – „Интегрирано управление на риска от наводнения в община Бургас”. Продължителносна му е 21 месеца със срок на изпълнение от 08.04.2015 до 08.01.2017г. с бюджет от 1 100 000 лева.
Целта му е Създаване на ефективен механизъм за управление риска от наводнения, чрез предоставяне на навременна информация за вземане на информирани решения от страна на отговорните институции.“
Ефективността му към 25.10.2017 обаче е видимо отрицателна. Само два месеца след изтичането на срока му това е очевадно.
А най-виновните за това, загрижени, облечени с чисто нови защитни облекла, за които пожарникарите и спасителните екипи мечтаят, дойдоха на мястото на бедствието да се вайкат и съчувстват. И компетентно обвиниха дъжда да случилото се. Дъждът, той е виновен за всичко.
А те, видите ли са взели на книга всички мерки. Даже са изхарчили въпросните 1 100000 лева. По предназначение, на книга.
Ами, няма такава държава…