Старейшина от Бургас: Опасно е властта да се увлича в безумни идеи на феодали

Кметът на Бургас се е увлякъл в малоумните идеи на феодали, които са роби на болното си его. Така общинският съветник Иво Баев коментира махнатите пейките от парка

Премахването на пейки от парковете в Бургас изпокара общински съветници. След като пейките в Борисовата градинка, парковете Света Троица” и “Славейков” бяха набързо прибрани, за да не се събират пенсионери на раздумка, Иво Баев от „Демократична България“ обвини свои колеги и кмета в самуправство.
Утре обаче предстои и от ж.к. „Меден рудник”, както и от Морската градина да бъдат премахнати пейките.

„Премахването на пейките от парка на Бургас е пълно безумие, безобразие и беззаконие! Паркът не е частен, а обществен! И се чудя на колеги, като Дракалиев, които даже се хвалят с това. Това не е ‘прекалена мярка’, това е превратно тълкуване на закона, самоуправство и безобразие! НЕ СЪМ ЧАСТ от подобни противозаконни действия. В качеството ми на общински съветник СЕ РАЗГРАНИЧАВАМ от тази простотия“, коментира във Фейсбук общинският съветник.

„От всички паркове и градинки ли ще махнете пейките! Опасно е властта да се увлича в безумни идеи на хора, изживяващи се като феодали. Безкрайно съм изненадан, че нашия кмет, който досега в кризисната ситуация показва изключително адекватни действия, се е увлякъл в малоумните идеи на хора, които са роби на болното си его“, сподели в социалната мрежа Иво Баев.

„Добре е също да напомним на хората, че и на гробищата се “преустановяват посещенията”. Наименованието е ‘Гробищен ПАРК-Бургас’. И мерките са приложими включително глобите! Сега да видим кой ще махне и от там пейките“, добавя старейшината от „Демократична България“.