Стоян Тончев дърпа завесата за побоя и разкрива мотива на поръчителя

Журналистът от Поморие отново поиска оставката на общинския съветник Васил Костадинов, бивш работодател на Тончев в медицинска лаборатория „Лина“.
Очаква се през февруари да бъде насрочена датата за първото съдебно заседание. Прокуратурата е привлякла две лица като обвиняеми за жестокия побой, който изтърпя Стоян Тончев вечерта на 14 януари през 2016 г., като разследването не е приключило и продължават да се издирват неустановени до този момент извършители, поръчители и подбудители.

Ето какво написа вчера вечерта Тончев на профилната си страница във Фейсбук:

„Чета разни коментари относно побоя над мен, като продължавам да твърдя, че беше опит за убийство. Вероятно много хора са гледали видеото от залата на Общински съвет – Поморие, където кметът на Поморие няколко пъти повдига въпроса за мутренския акт, който изтърпях на 14 януари 2016 г. На срещата аз отговарям на Алексиев, че не той е поръчителят, но знаем кой е.
Тук е моментът, преди да премина по същество, да внеса яснота и за продажбата на терен от площта под паметника на Яворов в Поморие, а именно – част от морския бряг. Този парцел е публична общинска собственост. „Арси Христофоров и Бойчев“ ООД е закупило сградата (ресторант „Перла“, но без да е собственик на земята). Това означава, че не могат да правят нищо с тази сграда. Виновните за продажбата и на терена под нея (публична общинска собственост) са кметът на Община Поморие Иван Алексиев, който внася докладна-записка до местния парламент, за да им бъде продаден, както и 12 общински съветници, които са гласували „за“. Всичко това се случва в мандатите на кмета на ГЕРБ. Така, че както и да гласуват на 30.01.2018 г., те вече са виновни, не са защитили обществения интерес, а са обслужили частния. Както е известно в цял свят, България е на първо място по корупция в ЕС. Пък всеки сам ще се сети как и защо се е гласувало по този начин – земята под чалгаверната да бъде продадена. Едва ли е от симпатии към Катя Христофорова и „Черепите“.
Относно побоя над мен, ще напиша това, което се знае и в службите: Освен поръчител, има и подбудител! Подбудителят в продължение на месеци се е оплаквал от мен на поръчителя – че не спирам да пиша, че не може да се „работи“ така, че пускам сигнали до прокуратурата, че трябва да спра да пиша, че съм му като трън в очите… За да се подмаже на подбудителя, поръчителят заявява, че „ще оправи нещата“. Първо започва да натиска бившия ми работодател – да ме накара да спра да пиша или да ме уволни. Не спрях да пиша и бях уволнен. /ТУК Е МЯСТОТО ДА ЗАЯВЯ, ЧЕ Д-Р ВАСИЛ КОСТАДИНОВ ТРЯБВА ДА НАПУСНЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ –
ПОМОРИЕ! НЕ РАЗБИРА НИЩО ОТ ТАЗИ МАТЕРИЯ, БЕЗПОЛЕЗЕН Е КАТО ЧАСТ ОТ МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ, А ОСВЕН ТОВА ОТ ГОДИНИ НЕ ЖИВЕЕ В ПОМОРИЕ, А САМО СЕ ВОДИ ПО ЛИЧНА КАРТА ПОМОРИЕЦ!/. Тогава се е прибегнало до крайната мярка – да бъда следен и пребит зверски, като са очаквали, ако оживея, че ще бъда обезобразен и няма да искам да се показвам и да разгласявам за случая. Обаче аз съм непредвидим и неконтролируем. Междувременно става много напечено и поръчителят казва пред лица, за да свали съмнението от себе си, че подбудителят е поръчител.
Повече ще говоря в съда.
Прокуратурата и МВР са наясно с тази информация!
За физическите извършители, ще продължа някой друг път. Разследването на държавните власти продължава! Случаят с мен се следи от европейските институции и световните организации за защита на журналистите!

P.S. Давам един месец на Васил Костадинов да подаде оставка като общински съветник и да си гледа бизнеса. Защото той е нищо повече от един бизнесмен, зависим е от властта и не може да обслужва обществените интереси. Ако не го направи, започвам да действам според закона, като паралелно с това ще пусна подписка в града за отсраняването му от местния парламент!“