Строителният предприемач Александър Ваклин – никога не е говорил с Иванчева и Биляна Петрова за подкуп

Ти да видиш – основният прокурорски свидетел срещу Иванчева никога не бил говорил с нея за подкуп ?!

Това е станало ясно по време на разпита му пред спецсъда, след като в понеделник магистратите дадоха ход на процеса по същество. Според показанията на Ваклин,  бизнесменът се е срещал само веднъж с Иванчева, но тогава въобще не са говорили за пари, а му станало странно, защото тя постоянно го питала за името му.

Предприемачът разбрал, че Иванчева иска подкуп, за да придвижи преписката по строителен проект на фирмата му в местността „Камбаните“, само от думите на сочения от прокуратурата за посредник Петко Дюлгеров.

От показанията на Ваклин се разбира, че той седмици наред търсел начин да се срещне с Иванчева, но това така и не се случвало. Стигнал само до кратък разговор със заместника ѝ Румен Русев, но от него нищо не последвало. После му било обяснено, че преписката му е загубена, а когато поискал да бъде изваден неин дубликат, се оказало, че тя е у Иванчева.

През януари и февруари Ваклин започнал да разговаря по темата със свои колеги и „будни граждани“ от „Младост“, от които научил, че Иванчева е приела лично случая заради подадени от него жалби в съда и Столичния общински съвет.

Впоследствие Ваклин разбрал, че представители на други строителни компании със забавени преписки са подали жалби срещу Иванчева в прокуратурата, след което част от проектите били придвижени. Затова и той решил да прибегне до компетентните органи, но не отишъл в държавното обвинение, а в ДАНС.

Нещо в БГ, а не в Дания мирише лошо, но …