Украински скитник убил Виктория!? Ченгетата май се готвят за НАТФИЗ

Алибито му се изяснява, но той не е заподозрян в извършването на престъплението, уточниха от полицията

Румънски гражданин с украински произход е задържан за 24 часа във връзка с убийството на журналистката Виктория Маринова, съобщава бТВ.

Алибито му се изяснява, той не е заподозрян в извършването на престъплението. Работата с него продължава, каза директорът на ОД на МВР – Русе старши комисар Теодор Атанасов.

Към момента няма конкретно заподозряно лице, допълни той.

Проверява се съпричастността на множество лица към евентуално извършване на престъплението, уточни Атанасов.

По информация на бТВ задържаният е водел скитнически начин на живот.

Тялото на 30-годишната жена беше намерено в Русе на брега на Дунав в събота. Почти всеки ден Маринова е бягала край Дунав.

Пред приятели казала, че отива да тича, а след няколко часа близките и започнали да я търсят, но телефонът и бил изключен. Малко след 14 ч. случаен минувач подал сигнал за петна от кръв и необичайни предмети.

Версията, че някой хахо от съседна Румъния с украинска кръв в жилите ще причака смелата Виктория в храстите край Дунав, за да я изнасили и убие, е направо невероятна. Дори и да е чак толкова разгонен, скитникът едва ли ще тръгне да си задоволява мераците посред бял ден на място откъдето минават рибари, наркомани и тичащи за здраве българи. По-вероятно е професионален убиец да изпълни поръчка за ликвидиране на неудобната журналистка, отколкото украински скитник. Дали пък следователите не се готвят за изпит по режисура в НАТФИЗ?