Султан Ердоган иде за пари, службите на крак

За да не го гръмне някой, до последния момент няма да бъдат оповестени улиците, които ще се затварят, както и конкретният маршрут до резиденция Евксиноград

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който повече мяза на султан, иде за пари. Предстоят тежки преговори между него и другите господари на Бойко във Варна.

Ден преди срещата на върха във Варна службите са на крак, съобщава Нова телевизия. От МВР обявиха, че до последния момент няма да бъдат оповестени улиците, които ще се затварят, както и конкретният маршрут до резиденция Евксиноград.

Морската столица е домакин на разговорите между Ердоган, премиерът Бойко Борисов и лидерите на Европа Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск.

Очаква се срещата на върха да премине под знака на разговори за пари и бежанци. Ердоган заяви, че ще поиска оставащата сума от обещаните му 3 милиарда евро, за да държи сирийските бежанци в Турция.

От своя страна, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви, че проблемите между ЕС и Турция не спират да се увеличават, но Европа желае да укрепи сътрудничеството с Анкара.