Съвременен Робин Худ обира банка, раздава пари и крещи Весела Коледа!

Добрият крадец е изчакал полицаите в кафене да го арестуват, а минувачи събрали част от подарените пари и ги върнали в обраната банка. Жалко, че няма такъв Робин Худ и в България!

Мнозина в американския град Колорадо Спрингс се убедиха, че на Коледа стават чудеса. Мъж с бяла брада обрал банка, а след като излязъл навън започнал да хвърля парите във въздуха, викайки: „Весела Коледа“, съобщава Нова телевизия!
Минувачи обаче събрали част от парите и ги върнали в банката. Крадецът, идентифициран като 65-годишния Дейвид Уейн Оливър, отишъл до близко кафене, където изчакал да бъде арестуван от полицията. Все още хиляди долари не са открити.
Ако човек като Дейвид в България бе прел ролята на съвременен Робин Худ и бе раздал пачките, след като е обрал банка, бедните хорица, на които крещи „Весела Коледа“ биха полудели от радост. Едва ли някой би върнал парите в банката, но онези същества зад океана са друга порода хора. Жалко, че тук няма добряци като Дейвид, за да ни освободят от алчните банкери и търгаши!