Тържествено изпращане на зрелостниците в Бургас

Вдигат платформата за общата снимка на бургаските абитуриенти утре, 23 май 2024 г., на балюстрадата до КЦ „Морско казино“. Същия ден с начало в 19 часа зрелостниците ще преминат в празнично шествие по ул. „Александровска“ и ул. „Богориди“ до Морската градина. Там ще ги посрещне церемониал майстор, за да ги насочи да преминат по червения килим до платформата за снимка с кмета на Бургас, която ще запечата завинаги тържествения момент.

Изненадите за зрелостниците ще продължат с приветствия към тях, развявани от въздуха от бургаски парапланеристи, а от 21:00 часа в тяхна чест ще започне празнична заря, която ще озари небето над Морската градина.

Тази година Бургас изпраща близо 2200 абитуриенти. Парадът на абитуриентите е посветен на честванията по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност. С него община Бургас ще предостави възможност на младите хора и техните семейства също да участват в организираните за празника на светите братя чествания, които те пропускат заради абитуриентските балове в същия ден.