Цветан Цветанов се замеси в нов скандал заради апартамент

Скандал! Според разследване на „Свободна Европа“ и „Антикорупционния фонд“ Цветан Цветанов е придобил луксозния апартамент четири пъти по-евтино

Цветан Цветанов си купил луксозен апартамент много под пазарната цена на имота. Това показва съвместно разследване на „Свободна Европа“ и „Антикорупционния фонд“. Според публикацията им зам.-председателят на ГЕРБ е придобил жилището четири пъти по-евтино, съобщава бТВ.
Апартаментът в престижния квартал „Изток” се намира в наградената през 2017 г. „Сграда на годината“. Това е кооперация „Летера” на фирма „Артекс“, известна като „Къщата на буквите“.
В нотариалния акт пише: „Апартамент 10, с прилежаща сервизна шахта, със застроена площ на апартамента 239,90 кв./м.“
В сделката попада и двоен гараж, отделен от останалите в сградата, плюс „ВИП асансьор“, чиято шахта, според нотариалния акт, също е собственост на семейство Цветанови, става ясно от разследването.
За да се сдобие с имота, Цветанов разменя със строителя две свои жилища на улица „Елемаг“ заедно с две паркоместа. Доплаща и 100 000 лева. Така вторият в ГЕРБ придобива апартамента срещу 386 654 лева.
Цената за имота излиза по 627 евро на квадрат, а квадратен метър в сградата започва от 2600 евро, твърдят от „Антикорупционния фонд”.
Засега строителите се въздържа от позиция, а самият Цветанов заяви, че е сключил сделката законно.
„Разменен е за тези два апартамента, в които живеех до 2018-а лятото и направихме замяна, като квадратурата на тези два апартамента, с разлика от 39 кв. м – тази развика, която съм доплатил с тези 100 000 лева. Всичко е на всичко е в един принцип на правото. Една сума е и с кредит, който изплащам и в момента, а другата сума е от възнаграждения в семейството. Сега в момента имаме само два апартамента”, обясни Цветанов.
Припомняме, че той беше замесен в имотен скандал през 2010 година. И тогава обяви, че всичко е законно.