Цигания на плажа: Кръчми от талашит гонят туристите, а Ангелкова мънка за промени

Водеща унижи в ефир министър Ангелкова като изръси, че Валери Симеонов го няма да мери шума в курортите и упрекна властта заради кръчми от талашит

Отвратителни кръчми от талашит отблъскват туристи, а в ефира на Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова бе изненадана неприятно. Водещата на „Здравей, България“ Аделина Радева я унижи, като изръси, че Валери Симеонов го няма да мери шума в курортите и упрекна властта заради ужасното състояние на крайморските „временни“ обекти.
„Те са много грозни. Има ли някакво изискване за естетиката? Наскоро бях на морето и видях едно заведение на плажа от талашит, плеснато на брега, за да предлага пържени картофи и цаца в обиден вид спрямо всичко наоколо. За шума няма да питам, защото Валери Симеонов не е тръгнал на проверки тази година“, каза водещата, а Анегелкова измънка, че били заложили промени, но законопроекта още не бил внесен в Министерския съвет. Дали ще бъде е друг въпрос.
Радева каза, че едно от обвиненията на протестиращите заради бетона по Черноморието било свързано с това, че чрез спорни текстове се ликвидира къмпингуването и свободното движение на кемпери и разпъването на палатки с цел да се построят нови големи хотели.
Това не е вярно, защото е редно всеки да прочете българското законодателство и да види, че в член 17 а от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие пише, че се забранява всякакво строителство върху дюни. Тя уверява, че всички незаконни обекти щели да се събарят. Това обаче е доста съмнително. Десетки хотелчета са строени върху пясъка, но никой не ги пипа.