Човекоподобни орди опорочиха изборите, ще касират ли вота?

Георг Спартански, който ГЕРБавите превърнаха в политик мъченик, разкри как на изборите човекоподобни орди купуват гласове, а институциите не ги закачат

България се събуди нови кметове. Протоколите от ромските махали обаче показват, че някои от победителите в изборите дължат добрите си резултати не на свободната воля на избирателите, а на продажността им. В тях над 99% от хората са гласували за Шайката.
Макар купуването и продаването на гласове да е считано за престъпление, полицаите не закачат търговците, ако стоката, пардон гласовете са предназначени за кандидати от управляващите. Това потвърди Георг Спартански, който ГЕРБавите превърнаха в политик мъченик.
„Вчера бях подложен на масова репресия. Бяха задържани мои застъпници без да имам никаква информация“, сподели той пред камерата на бТВ.
Очаквано кандидатът на десните в Плевен надви Мирослав Петров от ГЕРБ и си запази кметското кресло за още четири години.
„След такива избори не мисля, че трябва да има доволни, защото те са нагледна демонстрация как не трябва да бъдат правени в страна, която е член на ЕС. Лошото е, че говорим вече 30 години за честни и прозрачни избори и нещата стават все по-зле“, коментира Спартански.
След като спечели вота, той разкри, че в една от секциите печели само два гласа срещу 650 „кристално чисти“ за опонента си, който обаче имал наглостта да го обвини, че купува гласове.
Вчера той разказа във Фейсбук как на съпругата му Жасмина Спартанска в изборна секция 71 от СИК са й подали предварително откъсната, сгъната и подпечатана бюлетина.
„Отказала е категорично и е поискала нова, която да откъснат от кочана и подпечатат с печата на СИК пред нея, както е по закон. Въпросът ми е: щом на съпругата ми си позволяват да демонстрират незачитане на изборните правила, какво се случва с другите избиратели?“, добавя Спартански.
Междувременно Никола Вапцаров – председател на Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова като граждански кандидат за кмет на София, поиска касиране на вота.
Снощи той е поискал да влезе в зала „Арена Армеец“, за да наблюдава как се броят гласовете от втория тур на изборите, но не бе допуснат.
Председателят на Общинската избирателна комисия в София Полина Витанова пък се оправда, че тя и колегите й точно спазвали Изборни кодекс, но изтъкна, че Административният съд ще трябва да реши дали да бъдат касирани изборите. Ще е чудо обаче, ако това все пак се случи.