Ще отнемат ли лиценза на БФС заради скандала на Конгреса?

„Три партии пратиха своите кметове да подкрепят протежето си на Конгреса“, каза един от кандидат президентите

Министерството на младежта и спорта да отнеме лиценза на БФС заради редица нарушения в провеждането на Конгреса. Затова настоява Ивайло Дражев.

Бургазлията бе един от кандидатите за президент на Българския футболен съюз. На четвърти пореден път за президент на централата обаче беше избран Борислав Михайлов с 463 гласа. Дражев получи 5, а третият кандидат Любослав Пенев – 36.

„Веднага трябва да се отнеме лиценза на Българския футболен съюз от Министерство на младежта и спорта за поредица от нарушения, да не говорим за недопускането на медиите. Има устав на БФС, на УЕФА и на ФИФА. В тях основен раздел е „Прозрачност“, заяви Дражев в „Тази събота“ по бТВ.

„Да си прочетат внимателно нормативните документи на УЕФА и ФИФА. БФС е член на тези организации и е длъжен да ги спазва. Тогава ще разберат точно по кой член ще бъдат лишени от лиценз. Заради него ще постъпи искане за временно спиране на лиценза“, добавя Дражев.

Според него броят на делегатите, които имаха право на глас, на конгреса – 546, не е легитимен.

„Не бяха допуснати делегати, които имат право на глас. Над 139 са клубовете, които имат право на глас и не бяха допуснати. Над 147 са клубовете, които са фиктивни в БФС, не участват в първенствата и турнирите и нямат право на глас. На общото събрани присъстват членове, които нямат качеството на членове на БФС. Направете си извода защо аз бях спрян като делегат на общото събрание. Никой от нас, които имаме правен интерес като кандидати за президент, и са ни раздадени баджове, не беше допуснат в 10:30 ч., в колкото беше обнародвана обявата в Държавен вестник. Тези кандидати нямахме право по инициатива на комисиите, които организират работата на конгреса“, заяви бургазлията.

„В продължение на 1 месец Борислав Михайлов вървеше с едни фалшиви дипломи и раздаваше на кметовете, особено в смесените райони, в черноморските общини и в големите градове. Този венец на победителя, който му е връчил в петък министърът на спорта, е венец от трите основнопредставени парламентарни партии, които мобилизираха всичките си кметове да бъдат в залата, за да подкрепят основния комплект от протежета“, коментира Дражев.