Ятакът на Ветко и Маринела Арабаджиеви издирван за дрога и пране на пари?

 Ятакът на Ветко и Маринела Арабаджиеви – Георги Семерджиев е издирван от швейцарските власти заради дело за трафик на кокаин и пране на пари

Срещу собственика на къщата в Кабрера де Мар Георги Семерджиев, в която Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха арестувани, е започва разследване за укривателство.
В четвъртък и той беше задържан заедно със семейството, съобщи Нова телевизия.
„Това лице се издирва от швейцарските власти във връзка с дело за трафик на кокаин, разпространение и пране на пари”, обясни зам.-главният прокурор Иван Гешев.
Днес Георги Семерджиев беше освободен, а причината е, че швейцарските власти оттеглили искането си за екстрадиция.
„Аз съм собственикът на къщата, за който си мислите, че съм в затвора. Аз работя като таксиметров шофьор”, заявява мъж по телефона. Той заплаши разследващият журналисти Владислава Тричкова, че ще се обади на полицията и тя няма да може да си плати гаранцията заради това, че снимала къщата му без разрешение, а градинарят му се опита да изгони екипа на бТВ с маркуч в ръка.
„Обаждането е от телефона на един от служители в къщата. Казват ми, че е от – цитирам „шефа“, разказва Тричкова.
„Нямате право да снимате там, сега ще викна полиция, ще ви задържат. Нямате пари да си платите гаранцията”, заплашва мъжът по телефона.
След по-малко от 15 минути пристига полицията, но естествено не се стига до арест на българската журналистка.
Откога Семерджиев живее в тази къща, не е ясно. Не се знае и кога обявените за издирване преди половин година, са дошли в градчето. Сега предстои процедура по екстрадиция.
Междувременно говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова каза, че Районната прокуратура в София започва наказателно производство срещу Георги Семерджиев за лично укривателство на семейство Арабаджиеви.
Вероятно с ятакът на Ветко и Маринела ще се завърне в България с тях, за да бъде съден. Те може и да се измъкнат от кривосъдната система, но той едва ли.