Протести принуждават чичо кмет да хване метлата?

Председателят на Инициативния комитет за качествена и иновативна образователна система Васил Николов настоява за дисциплинарни уволнения на възпитатели и директори

Започват протести в 10 града заради насилието в детските градини. Първият ще е на 10 февруари пред сградата на общината в Бургас. Ще бъдем подкрепени и от учители, защото не сме срещу тях, каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV председателят на Инициативния комитет за качествена и иновативна образователна система Васил Николов. Той настоява за дисциплинарни уволнения на възпитатели и директори от ОДЗ „Брезичка“.

Според него не е приемливо напускането или пенсионирането им, защото така те нямало да бъдат наказани.

„Предлагаме видеонаблюдението да бъде записвано при директора и когато има сигнал, компетентните органи да могат да си направят справка. В момента е само думата на едно дете срещу думата на възрастен… А срещу всеки сигнализирал се настройват останалите родители”, добави Николов.

„Това ни е проблемът: на директорите работата им е да не се чува нищо за тях, да стигнат до пенсия”, коментира той.

Организаторите на протестите се надяват общинарите да се изплашат и чичо кмет да хване метлата, за да изчисти детските градини от насилници. Директорката на детската градина вече е в пенсия и навярно й е все тая какво мислят за нея Васко Николов и протестиращите му друзя.

Поставянето на камери в детските градини е добра идея, но от това учителките няма да станат по-добрички с дечицата, които развалят дисциплината. Ясно е, че директорите, дори и да видят нещо нередно на записите, няма да издават служителките си.