Ще остане ли безлюден бургаският плаж заради „зелената“ зона?

Простата сметка показва, че за един ден на плажа, върху сметката ни ще се натрупат допълнително 5 – 6 лева

Плажовете в Бургас стават едни от най-скъпите заради „зелената“ зона. За един ден на пясъчната ивица върху сметката ни ще се натрупат допълнително 5 – 6 лева. Заради това има риск много от хората да предпочетат да се пекат на Поморие, Крайморие или Созопол.

В Бургас от днес стартира подписка срещу въвеждането на „зелена” зона за паркиране, съобщава Нова телевизия. Новите територии ще обхванат района около и в Морската градина, както и части от близкия до плажа жилищен комплекс „Лазур”. Зелената зона ще работи без почивен ден от 11 до 20 часа, от 1 май до края на септември. Собствениците на автомобили решили да дойдат на плаж или да се разходят в района, ще плащат по левче за всеки час престой. Простата сметка показва, че за един ден на плажа, върху сметката ни ще се натрупат допълнително 5 – 6 лева.

Затова от днес в Бургас започна подписка против „зелената“ зона. Да се въведе зелена зона поискали живеещи в района. И общинският съвет го приел.

„Ежегодно срещаме проблеми, множество оплаквания.

Голям проблем с трафика и с паркирането”, заяви пред камерата на Нова телевизия директорът на ОП „Транспорт” Андрей Рунчев.

До края на септември стигането до Северния плаж в Бургас с кола ще ни струва по левче на час. Без почивен ден, във времето от 11 до 20 часа.

Не така мислят, обаче бургазлии, за които плажа и морската градина са развлечение. Те твърдят, че това са много пари. От общината контрират, че до плажа има редовен транспорт. Общински съветници смятат, че със „зелената“ зона ще се въведе ред в паркирането. Според тях, трябват промени и в „синята” зона в центъра на града.