Театър „Народно събрание“ с нова премиера: Гамишев аут

Тия театрални постановки ни втръснаха, коментира адвокат Емил Василев, след като парламентът прекрати правомощията на народния представител от ГЕРБ

Димитър Гамишев от ГЕРБ вече не е депутат. Парламентът прекрати правомощията му. 139 народни представители подкрепиха решението, против бяха шестима, а 7 народни избраници се въздържаха, съобщава бТВ.

Вчера Гамишев сам подаде оставка, след като стана ясно, че свързана с него фирма е проверявана от НАП за измама с ДДС. Той уточни, че е продал фирмата без задължения. От БСП обаче посочиха, че купувачът е управител на още 93 фирми и собственик на 53 дружества.

Димитър Гамишев обаче остава лидер на общинската организация на ГЕРБ в Гоце Делчев.

„Баааааати политическото лицемерие! По повод скандала с депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев, дето прехвърлил фирма с данъчни задължения на някакъв гражданин от ромски произход: стига сте се правили на девици, драги управляващи и опозиция! Подобни случаи има десетки, само дето не им се дава гласност“, коментира във Фейсбук бившият депутат Емил Василев.

Аз лично съм подавал сигнал по повод семейна фирма на кмета на Сандански, която бе прехвърлена на един ром от Гоце Делчев, добавя той.

„И прокуратурата, и НАП си затраяха. Явно г-н Гамишев е станал неудобен някому, иначе всичко това нямаше да излезе наяве. Тия театрални постановки ни втръснаха“, коментира адвокатът-политик.

„Театър „Народно събрание“ всеки месец е с нова премиера! Половината там са за звание „Народен артист на НРБ“, добави адвокат Василев.