Абсурд! Свлачище гризе Сарафово, но експерти подценяват опасността

 Виждаме как брегът до домовете ни се свлича ежедневно, а от „Геозащита“ разправят, че свлачищни процеси нямало, жалват се жители на бургаския квартал

Изнервени жители на бургаския квартал Сарафово скочиха срещу общинарите заради експерти, според които свлачищни процеси в района нямало и затова не трябвало да има бетонна канавка до домовете им. Според собствениците на имоти в района обаче общинското ръководство и специалистите от „Геозащита“ – Варна неглижират проблема и изразяват тревога, че домовете им може да се озоват в морето.
Заместник-кметът на Бургас Чанка Коралска си навлече с основание гневът им, като спори с тях пред камерата на bTV дали имало строителни отпадъци пред къщите им.
Тя изтъкна, че проект за укрепване на свлачище няма, защото според становището на прехвалените варненски спецове свлачищни процеси нямало, а плочките пред къщите на хората са разместени. Ясно е, че брегът се срива и не е нужно човек да е експерт, за да разбере, че ако не започне брегоукрепване, морето ще погълне постройките, които са на първа линия.
Коралска заяви, че имало предписание да се възстанови естественият откос, тъй като служители от „Геозащита“ констатирали, че има голям обем от строителни отпадъци, които са натрупани и те именно са натежали. След големия дъжд са свлечени надолу, поясни тя.
Какви отпадъци? Никой от нас не е хвърлял такива материали, кълнат се хората в квартала.
Те упрекнаха общинарите, че след дълго отлагане, едва сега са се сетели да поработят, за да разрешат проблемите на хората в квартала. Нормално е да се сетят, нали изборите наближават! Дано само да не завали дотогава пороен дъжд, че някои от гласоподавателите да се озоват с домовете си в морето!