БОЕЦ вярваме, че можем да защитим една почернена българска майка

Georgi Borisov Georgiev

БОЕЦ и непримирими граждани, излизаме в подкрепа на Ваня Рибчева, майка на загиналият в Лясковец командос Емил Шарков. Още преди нова година управляващата ни мафия се опита да изхвърли Ваня от ведомственото жилище, в което тя живее. Ударът бе защото тя не се пречупи, не се отказа, и продължи да търси истината за смъртта на своя син. Тя е член на БОЕЦ, и винаги бе до нас в нашите битки срещу мафията, превзела държавата ни. Именно това са причините за репресията спрямо нея. Единствено обществената реакция, която провокирахме ги спря да извършат тази мерзост. Управляват ни хора, без съвест и морал. В продължение на 7 месеца всички наши протести, действия и усилия, за разрешаването на този казус бяха игнорирани. И до днес Ваня живее под заплахата да остане без дом.
БОЕЦ призоваваме всички будни български граждани да застанат до нас и Ваня в тази битка, и да покажем, че не сме загубили човешкото в себе си, и като общество сме запазили своите ценности. Излизаме с настояване за незабавно разрешаване на случая на Ваня и всички подобни случаи, както и с искане за оставка на правителството, заради неговата неспособност, некадърност и нежелание да се справи дори с един такъв проблем, на фона на множеството справедливи социални протести – на майки, болни, хора с увреждания… Ширещата се корупция и липсата на справедливост са допълнителни и пределно ясни аргументи към искането ни.
БОЕЦ вярваме, че гражданското общество е единствената сила, която може да се противопостави на мафията превзела институците.
Вярваме, че с обединени усилия можем да си върнем държавата. Че можем да защитим една почернена българска майка, чиито син е загинал в защита на гражданите и Родината. Да я защитим от собствените ни управници, използващи властта само за лично забогатяване и загърбили проблемите и нуждите на обществото!

Фейсбук