Къмпингари на протест заради оградата до плаж Корал

Атанас Русев от „Да запазим Корал” обвини собствениците на частен имот, че са засипали с един камион пръст дюните, а охранители плашат с отровни змии

Къмпингари се вдигат на протест заради оградата до плаж Корал. Охранители и летовници си разменят заплахи и обвинения заради достъпа до екологичния плаж и ограничението да къмпингуват, съобщава бТВ.

Напрежението ескалира, след като тези дни собствениците на частен имот изсипаха един камион с пръст на пътя.

Не е ясно кой е изсипал земната маса на пътя за плажа. От община Царево коментираха, че пътят не е общински, а представителите на фирмата, заградила терените, не знаеха.

„Ако тази пръст е изхвърлена тук, е нарушение. Ако е оставена, пак е нарушение, защото по кадастралната карта това тук са дюни“, обясни Атанас Русев от сдружение „Да запазим Корал”.

Според охранителите хората, които плажуват на Корал, премахват коловете на оградата, за да могат да влизат с автомобилите си по-близо до ивицата.

Къмпингарите и плажуващите се оплакват, че подходът към плажа е ограничен от всички страни.

„Допускам, че е възможно самата охрана да си вади коловете, защото коловете са и откраднати, но затова ни набеждават нас, хората, които посещаваме плажа”, каза още Атанас Русев.

От министерствата на туризма и регионалното развитие изпратиха проверка на поредния сигнал, но резултатите не бяха обявени. Къмпингарите се готвят за голям протест в началото на юли.