Бургас се обедини срещу зловещия Барневерн

Родители от Бургас въстанаха срещу модела на норвежката социална служба Барневерн и стратегията за детето, които соросоидите искат да ни натрапят

Стотици родители от Бургас излязоха на площада пред сградата на общината, за да кажат „Не“ на зловещия модел „Барневерн“, който соросоиди се опитват да ни натрапят.
С развети български трибагреници смели майки вървяха гордо по „Богориди“ в събота с надеждата моделът на норвежката социална служба Барневерн и стратегията за детето, да не бъдат въведени и у нас.
Родители вдигнаха плакати с надписи: „Не на анонимните доноси срещу семейството!“, „Стоп Барневерн идеология! Децата не са стока, не ги превръщайте в сираци с живи родители!“, „Не на третия факултативен протокол! Не на стратегията! Да на българското семейство“, „Без НПО в българското семейство!“, „Спрете, децата не са бизнес! Те са бъдещето“.
Бургас се обедини и каза „Стоп Барневернет“!, коментира Бисер Русимов, който бе сред организаторите на протеста в Бургас.
Благодаря на бургазлии, че се включиха в най-масовият протест, написа той във Фейсбук.
Хиляди млади българи въстанаха и в София, и във Варна. Протести в същото време имаше и в Норвегия, и в Америка, и в Русия, и в Италия.
Бунтът на родителите е и срещу промяната в Закона за закрила на детето, в Семейния кодекс и срещу създадения изцяло нов Закон за социалните услуги, влизащи в сила от 01.01.2020 г. Всички тези промени и придружаващите ги програми и наредби са в ущърб на традиционното българско семейство и позволяват допускането на порочни практики от други държави, сред които е моделът на норвежката социална служба Барневерн.