Византийски игри: Бойко забъркал скандала в БНР, Гешев е негов

Без намесата на премиера Бойко Борисов в БНР е нямало да има спиране на БНТ, коментира Илиян Василев. Гешев е негов кандидат, коментира дипломатът

Трябва да призная на Борисов че успя да ме заблуди, че Гешев не е неговия кандидат и да припише всичко на Пеевски и Доган. Изглежда е натрупал доста опит в византийските игри на властта. Това сподели във Фейсбук бившият посланик в Русия Илиян Василев.
„Истината е, че без неговата намеса в БНР е нямало да има спиране на радиото и сваляне на Силвия Великова от ефир. Просто хитро се е намесил за да свали подозренията от себе си. На всичко отгоре сега разиграва сценката, че неговите в СЕМ искат да уволнят шефа на радиото, чиято вина е че разкриха“, добави дипломатът.
„Информира ме човек от радиото, че при всяко спиране на радиото още на 5 секунда се задействат службите, а премиера научава почти веднага след това. Цялата история е забъркана от него“, коментира той.
„Гешев е кандидат на Борисов от А до Я. Лично нему предан и напътстван, включително при визитите му в Брюксел и сегашната във Вашингтон. В центъра на модела не е Пеевски, още по-малко Цацаров, а самия Борисов. Той е българския Орбан“, подчерта Василев.
„Мисля, си че няма да позволи Цацаров да заеме някакъв висок пост, не му е простил предателството от 2013. Вероятно ще го изпрати някъде – като Филчев в Казахстан. Но за Цацаров със сигурност ще се намери по важно място, по наблизо. Отгатнете къде! Помислете, къде е най-логично да бъде изпратен Цацаров като посланик“, добавя дипломатът.