Волен омекна за Каракачнов и призна, че бил прост депутат

Марияна Николова сяда на креслото на Валери Симеонов като вицепремиер, а Сидеров май дълго ще си мечтае за висок пост

Във видимо добро настроение напусна срещата на „Обединени патриоти” лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Той не даде подробности какви решения са взели с Красимир Каракачанов и Валери Симеонов след оставката на последния – кой ще бъде новият вицепремиер и как ще се промени структурата на парламентарната група на националистическото обединение, съобщава бТВ.

От думите му обаче стана ясно, че сътресения не се очакват: „Разбира се, че всичко остава, няма проблеми!”.

Кой ще влезе в правителството от квотата на ОП? „Това ще го реши премиерът. Нямам нищо, което да ви кажа, специално. Аз съм само един прост депутат”, призна Сидеров.

Сидеров не коментира и по-ранния си призив към Каракачанов също да напусне министерския пост, за да се подобри комуникацията вътре в малката коалиция.

Междувременно премиерът Бойко Борисов официално предложи на Народното събрание да избере Марияна Николова за вицепремиер по икономическата и демографската политика.

Очевидно Волен Сидеров вече се е примирил, че ще си остане, както той казва „прост депутат“ поне докато вождът на ГЕРБавите осъзнае, че е време да се разкара от политическата сцена. Нито „Атака“, нито останалите лидери на партии от т.нар. „малка коалиция“ нямат интерес от предсрочни избори, защото ОП-то олекна електорално и едва ли ще може да прескочи 4-процентната бариера, ако все пак не се разпадне до вота. Затова и Волен се отказа да настоява за оставката на Каракачанов като вицепремиер. Остава му само да мечтае за евродепутат, но едва ли ще успее да надскочи Джамбазки и да се позиционира на избираемо място в патриотичната листа.