Денков почете паметта на защитниците на Украйна

Министър-председателят Николай Денков и премиерът на Украйна Денис Шмигал почетоха паметта на защитниците на Украйна, загинали във войната. Българският премиер постави венец на Стената на паметта.

По време на възпоменателната церемония прозвуча сигнал за въздушна тревога. Въпреки това отдаването на почит продължи без прекъсване.

По-рано днес, 26.02.2024 г., в Киев премиерът Николай Денков посети разрушенията в Соломянския район, причинени от руския обстрел по време на новогодишните празници. На 2 януари балистична ракета е поразила осеметажна жилищна сграда, като са нанесени щети по домовете на 321 семейства. В атаката са загинали мъж и жена. Седем апартамента са напълно унищожени. Вследствие на масираната атака по украинската столица с ракети и дронове са възникнали пожари и разрушения в девет района.

Министър-председателят пристигна в украинската столица тази сутрин, за да подчертае, че правителството ни стои твърдо на страната на справедливостта и ще продължи да отстоява независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна. България е част от усилията на Европейския съюз, НАТО и международната демократична общност в подкрепа на Украйна.