Евродепутат с ултиматум към Бойко да махне Симеонов, адвокат защити вицето

Ще поставим и условие към бъдещите ни партньори незабавно да напуснат коалицията с НФСБ, ако искат да продължим разговорите за обединение, сподели Бареков

Ултиматум към Бойко Борисов постави Николай Бареков. Евродепутатът настоява премиерът да поиска веднага оставката на вицето си Валери Симеонов заради изказването му за майките с увреждания.

Като баща на три деца и четвърто на път, като български гражданин – давам ултиматум на министър- председателя Бойко Борисов да се отърве от този човек, сподели във Фейсбук евродепутатът.

„Призовавам Бойко Борисов и Волен Сидеров, които са български бащи, незабавно да му поискат оставката. В противен случай и те нямат място в политиката“, добавя той.

„Постът вицепремиер е несъвместим с думите на Валери Симеонов към майките и децата с увреждания. Не само незабавно очаквам да си подаде оставката, но ще поставим и условие към бъдещите ни партньори незабавно да напуснат коалицията с НФСБ, ако искат да продължим разговорите за обединение. Това ултимативно условие ще поставя към колегите от „Атака“ и ВМРО, ако заявяват желание за членство в Алианса на консерваторите. Очаквам и разграничаване от лицето В. С. и недопустимите му прояви на колегата Ангел Джамбазки от ЕКР“, споделя Бареков.

Според адвокат Емил Василев пък думите на Симеонов се преиначават като смисъл и контекст по същия начин, както навремето стана с Антон Тодоров. Изгониха един от малкото свестни хора в парламента за нищо, добавя юристът.

„Ето точните думи на Симеонов: „Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях“. Той не подлага на съмнение заболяванията на децата, а пита защо ги изкарват на пек и дъжд, т.е. защо ги използват по този начин. Що се отнася до израза „кресливи жени“ – с него и аз не съм съгласен“, сподели във Фейсбук бившият депутат.

„Борисов само на себе си още не се е извинил. Баааааати обтекаемият пич. Изказването на Симеонов беше в съвсем различен смисъл – защо майките на децата с увреждания ги изкарваха на студ и пек, щом са болни и къде в този случай е майчинското им чувство? „Говедари на ефира“ го изкараха съвсем различно и оФцете се юрнаха да псуват Симеонов. Отново показахме, колко сме лесни за манипулиране“, коментира Василев.

„УжВице-Ходете си! Не ВИ Е мястото в управлението на без това сбърканата ни управляваща система! Нямаме нужда от сбъркани управляващи и политици“, сподели пък Недялка Гръкова от Бургас, която е майка на момиче с увреждания.

„Защото за разлика от вас, ние „кресливите жени“ с уж болните деца, се борим за тяхното оцеляване, а вие уж ПАТРИОТ, не разбирате, че скоро няма да има кого да управлявате, защото никой няма да остане да управлявате. Аз съм една от ония „кресливи жени“, която уж под натиск иска да промени Системата за един по-достоен живот на нейното и на всички уж болни деца“, добавя майката на Таня, която мечтае отново да проходи.