Затварят магазини заради опашки, но това ще спре ли коронавируса?

Бойко Борисов и министър Ананиев заплашиха търговците, че големите магазини ще бъдат затворени, ако се вият опашки пред касите. Заплахите няма да спрат коронавируса

Установят ли представители на Районните здравни инспекции струпване на хора на касите, магазините ще бъдат затваряни. Ако собственикът не създаде необходимия ред, търговският обект ще бъде запечатан незабавно, заплаши премиерът Бойко Борисов. Колкото повече ограничим движението, толкова по-лесно ще ограничим епидемията, обясни той.
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пък каза на брифинг, че собствениците на магазините трябва да създадат такава организация, че да няма струпване на хора.
„Магазинчетата по курортите продължават да функционират, но е ангажимент на собственика да не се предизвика струпване. Обявих вече, че при такова, обектът ще бъде затварян“, заплаши Ананиев.
Ако премиерът и здравният министър изпълнят заканите си, ще остане ли отворен магазин? Заради заплахите потокът от хора към големите магазини не намалява и расте. Народът пазарува като за последно и заради това опашките, които се вият край касите растат. Дори всички каси да работят, касиерките не са в състояние да обслужват изплашените от коронавируса хора.
Ако хипермаркетите затворят врати, народът ще тръгне към кварталните магазинчета. Затворят ли тях, ще стане страшно, защото на хората им писна от тъпотии.