Защо повечето българи предпочитат времето на соца?

Резултатите от социологическо изследване на „Тренд“, проведено с 1005 души „лице в лице“ показват шокиращи резултати. Оказва се, че болшинството българи харесват повече живота при социализма.
Само 9% свързват времето на Живков и БКПН с цензура, ограничаване на личните свободи и репресии, докато повече от 60% свързват социализма с липса на безработица, добър живот за обикновените хора, безплатни образование и здравеоопазване и работеща промишленост.
Странно, нали. И на този факт – никаква реакция от ЕС или другите ни днешни благодетели-САЩ.
Само преди дни американците, които редовно се оплакват от Путин, който се месел в работата на други държави отпуснаха дарение от 700 000 долара за медиите в Унгария. Мотив-да се пише в правилната посока и маджарите да не правят никакви завои от предначертания им по европейски път на демократично развитие.
За да пишат само хубави работи, т.е. калка по- добре започваме да живеем буквално с дни- на родните медии нито стотинка…
Което също е странно…Извод-нас или не ни броят за сливи, или са ни отписали, като държава, член на ЕС.
Или тепърва умуват, като как аджеба дтвърдоглавите българи предпочитат провалилия се социализъм.
Не вярвам и да го разберат.
А отговорът е прост.
Всичко положително при социализма, преди да стане реалност, е било идея, мечта, намерение. И човешките умове, ръце и сърца са превърнали идеалното в материално. Нашите бащи са знаели какво искат, емоционално и волево са били свързани с него и това обяснява постигнатото.
Днес основният ни проблем, е че не можем да сбъркаме посоката. Не можем, защото не знаем накъде вървим. „Основният проблем на нашето общество… е усещането за безпътица“, казва по „Панорама“ и президентът в интервю от 10 ноември.
Ужас! Как така безпътица? Щом и държавният глава на България се е отчаял- пиши ни бегали от географските карти изобщо…
Мечтите липсват, г-н Президент! Мечтите!
Това последното го откраднах…