Защо у нас процентът на ДДС е най-висок, а хазартът не се облага с ДДС

Поведението и говоренето на българските управници в третото издание на ГЕРБ, а поведението и говоренето на политиците от предишните кабинети, е семпло и понякога преминава в откровена простащина, солидно подплатена с невежество и непознаване на историята и актуалностите. Тези типове не само че не осъзнават собствената си посредственост, но не се и свенят показно да демонстрират шаячната си същност. И всеки следващ мандат помпа самочувствието им и им инжектира нови дози допинг и други анаболи. Вероятно шаячните традиции са заченати още в първите правителства след 1878 г. Вероятно тези традиции са утвърдени по времето на Стамболийски. Но земеделският вожд поне е проявил мъжеството да счупи публично писалката, с която е бил принуден да подпише трагичния за България Ньойски договор. От това мъжество в днешни дни не е останала дори бледа следа.

Нищетата на нашенския протокол не само позволява простащината и невежеството да се парадират непрекъснато и непрестанно. Нищетата задължава политиците да се държат и да говорят именно по тоя начин и във вътрешнополитически, и в международен план. Бих се съгласил, че нищетата на нашенския протокол е еманация на националната ни нищета, ако го нямаше обстоятелството, че десетки пъти съм бил свидетел и очевидец на това как се унищожават кадърни и способни хора, доказани професионалисти в много области и сфери, които са правили някакви опити за промяна към по-добро. И точно по тая причина са били елеминирани и унищожавани от агресивната посредственост на управниците. Това, разбира се, се отнася не само до нашето съвремие. Така беше и преди 10 ноември 1989 г. Така е и сега. Сега дори е по-лесно, защото посредствените ни политици си партнират с посредствените си колеги от ЕС и САЩ. А зад гърба си имат една апатична тълпа, която се занимава с чалга, риалити шоута и сериали, които водят до абсолютно затъпяване.
За какво им е нашите политици да се грижат за здравеопазването, сигурността и образованието? Сега разбрахте ли защо у нас процентът на ДДС е най-висок, а хазартът не се облага с ДДС? И аз разбрах.

Любо КОЛЬОВСКИ