За ония 37 млн. на КОЙ и сенките от миналото

 

Корпулентният депутат от ДПС Делян Пеевски декларира доходи от 37 101 195 лева от дивиденти за миналата година?!

Това са видими резултати !

От 32 361 лв. отчетени през 2009 г. през 2018 г. те са 9.6 млн. лева ?!

И 37 101 195 лева от дивиденти ?!

Хвала таквизи депесари !

Това става ясно от декларацията му за имущество и интереси за 2017 г., подадена в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. Пеевски е посочил и банкови влогове на стойност от 9.6 млн. лв.

През 2017 г. Пеевски е декларирал, че има пет банкови влога на стойност съответно 4 032862 лева, 119 457 евро, 351 641 долара, 2 719 784 долара и 181 163 евро. Наличните му парични средства са 265 500 лева. Депутатът от ДПС бе обявил пет банкови влога и в декларацията си за 2016 г. За сравнение – през 2009 г. бе отчел едва 32 361  лева на влог …

Преди две години и половина следователят Бойко Атанасов разкри по bTV унищожаването започнало след неговите разкрития за зависимостите на прокуратурата от Делян Пеевски …

Два контейнера с изхвърлени и унищожени от Столичното следствие документи видя екип на bTV, заведен до тях от следователя Бойко Атанасов.

Сред книжата има и такива, които изглежда, че са от аферата КТБ. Според Атанасов унищожаването е започнало след неговите разкрития пред медиите за „зависимостите на прокуратурата от Делян Пеевски“.

„Това е унищожено. Да, много е унищожено“, казва Атанасов пред камерата на bTV до контейнерите. „Това са договори за продажба на дружествени дялове.“

<iframe width=“640″ height=“360″ src=“http://embed.btv.bg/lbin/global/embed.php?v=2111006052″ frameborder=“0″ scrolling=“no“ allowtransparency=“true“></iframe>

 

В кофите за боклук се виждат неподписани описи от досъдебни производства, като това по случая КТБ. Например от том 205, според смачканите листа, следствието се е разделило с описа на разпитите на свидетели по аферата и договори на военния завод „Дунарит“, който е собственост на Цветан Василев.

Снимка: bTV

В серия от интервюта Бойко Атанасов твърди, че разкрива зависимостите в съдебната ни система. „Виждам, че казаните, които са за отпадъци, са пълни. Очевидно не са скучали в почивните дни. Надявам се да са се справили с поставената задача, но не всичко може да се унищожи“, казва следователят.

Според него унищожаването е заповядано от група, която използва ръководството на прокуратурата за лична изгода. Пред Канна Рачева Атанасов предполага, че целият наричан от него „първи сектор“ е работил по делото КТБ. „Той е създаден незаконно“, твърди Атанасов.

Според бившия шеф на столичното следствие Петър Петров обаче всичко е законно.

Атанасов разказва още, че решенията са нареждани едностранно, не само за делата срещу политицино и срещу бизнесмени. „Натискът е не да се възстанови това, което е откраднато от държавата, било то ДДС, било то други щети, които са нанесени на държавния бюджет. Там започват да се сменят прокурори, започват едни такива игри. професионални затрупвания с други дела… но да не се работи по това, което е с голям икономически интерес.”

По повод твърденията на следователя главният прокурор каза, че заради унищожените документи ще се срещне с Бойко Атанасов и цялото столично следствие до края на седмицата.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/dva-konteinera-s-unishtozheni-dokumenti-po-aferata-ktb-otkri-ekipat-na-btv.html

Май е добре да имаш прокуратурата за съюзник, а това май значи и държавата за съюзник …

Свободен автор – Философът

колаж : Авантаж