„Зона на интерес” на Джонатан Глейзър и „Уроци по немски” на Павел Веснаков в Бургас на 16 март

Силният филмов проект на Джонатан Глейзър „Зона на интерес”, удостоен с 51 награди и 157 номинации, между които голямата награда на Кан, две награди „Бафта” – за най-добър британски филми, и 5 номинации за „Оскар”, ще бъде показан в Бургас  на 16 март 2024 г., от 17 часа, в Културен дом НХК. Пъроначално прожекцията беше обявена за 10 март. Организаторите се извиняват за причиненото неудобство и информират, че не е нужно да презаверяват билетите си.

На същата дата отново в Културен дом НХК – 16 март бургазлии ще имат шанса да се срещнат с екипа на българския филм „Уроци по немски“. Специални гости на прожекцията в 19 часа в Културен дом НХК ще бъдат режисьорът Павел Веснаков, заедно с част от актьорския екип. Веснаков доби популярност като режисьор на сериалите „Денят на бащата”, „Дяволското гърло” и „Откраднат живот”. През пролетта предстои премиера и на “Есента на демона”.

Харизматичният Юлиян Вергов е в главната роля. В „Уроци по немски“ той играе Никола, който заминава в чужбина, за да се отърве от неприятното си минало. Преди пътуването той преосмисля живота си в опит да обърне тази страница и да започне всичко отначало.

„Уроци по немски” направи своята фестивална премиера на 42-рия международен филмов фестивал в Кайро, където Юлиан Вергов получи награда за най-добра мъжка роля.