Приемат се проекти за стартиращи предприятия в Бургас

 

На 10.03.2024 г. започва приемането на проекти по програмата на Община Бургас за подпомагане на стартиращи предприятия. Допустими участници са физически или юридически лица, регистрирани по Търговския закон 3 години преди датата на кандидатстване. Те трябва да отговарят на условията за микро- или малък бизнес – екипи от минимум две физически лица, както и ученици от Бургас на възраст над 16 години. За екипи от ученици не се изисква самоучастие.

Подаването на проекти ще е изцяло по електронен път чрез попълване на формуляр през интернет страницата на ДЗЗД „Бизнес инкубатор – Бургас”: https://business-burgas.com/.

Проектите трябва да се реализират и развиват за първи път на територията на община Бургас, да въвеждат устойчиви, прагматични решения, интегриращи икономически, социални и екологични градски теми, да предлагат конкретно решение за даден градски проблем и да предвиждат безвъзмездно ползване от бургазлии. Вариантите за получаване на финансова подкрепа са различни в зависимост от етапа на проектните идеи. Освен пакети за стартиращи предприятия, е предвидено и финансиране в размер до 5000 лв., с което да се покрие до 50% от стойността на проекта.

Срокът за приемане на заявления е до 13.04.2024 г., след което ще се извърши оценка и класиране от Постоянната комисия за управление на заложените средства в общинския бюджет за създаване на условия за развитие на малки и средни предприятия на територията на община Бургас.